Hozzávalók

  • 100 g Szafi Free Expressz lisztkeverék
  • 40 g Szafi Reform csökkentett szénhidráttartalmú kenyér- és péksütemény lisztkeverék
  • 2 g Szafi Reform himalaya só
  • 20 g frissen facsart citromlé
  • 170 g langyos víz
  • reszelt laktózmentes sajt
  • paradicsomsűrítmény
  • hagyma
  • rukkola
Fontos, hogy a tésztához való alapanyagok mennyisége pontos legyen, ne térjünk el a receptben írtaktól. Először a vizet öntsük össze a citromlével és a sóval, majd csak a végén adjuk hozzá a két lisztkeveréket és keverjük össze. Az így kapott tésztát, hagyjuk pihentetni 10 percig, ezután megfelelő lesz az állaga, és könnyen kezelhető lesz. 10 perc után kevés expressz lisztkeverékkel megszórva átgyúrjuk, majd kinyújtjuk. Rátesszük a feltétet, én most paradicsomszószt (ne tegyünk rá nagyon sokat, mert akkor úgy tűnhet, hogy nem sült át a pizza), oregánót, bazsalikomot, hagymát, laktózmentes sajtot, és laktózmentes mozzarella sajtot tettem rá. Ez ízlés szerint változhat, ki mit szeret. Előmelegített sütőbe tesszük, 200 fokon 10 percig, majd 150 fokon még további 10 percig süssük.
forrás: ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu