Hozzávalók

  • paradicsomszósz
  • bazsalikom
  • oregánó
  • laktózmentes sajt
A tészta ugyan az, mint a pizza tésztánk. A gluténmentes ételek közül az a recept nekem nagyon bevált, és ízlik, ezért szeretek belőle nem csak a pizzát csinálni. Pizza recept itt!
A pizza recepthez képest nnyi eltérés van, hogy gyúrásnál ne kör formára nyújtsuk, hanem próbáljuk meg minél jobban négyzet alakúra formázni. Miután kinyújtottuk a tésztát, megkenjük paradicsomszósszal, oregánóval bazsalikommal, és az egyik végébe szórunk sajtot, ízlés szerint. Amelyik oldalára szórtuk a sajtot, azt az oldalát kezdjük el feltekerni. Így kapunk egy hosszú pizzás rudat. Ezt felszeleteljük, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket. Fektetve tesszük, megszórjuk még egy kis sajttal. Előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig, majd 150 fokon még további 10 percig sütjük.
forrás: ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu

Gluténmentes ételek elkészítese

A gluténmentes ételek elkészítésénél fokozottan ügyelnünk kell arra, hogy semmilyen glutén származékkal ne érintkezzünk az ételek elkészítésekor. Kerüljük a liszt rozsliszt, szálló liszt -el való érintkezést. Figyeljünk arra, hogy a gluténmentes étel elkészítésekor a főzéshez használt eszközeink sem érintkezhetnek gluténos alapanyagokkal. Kerüljük a gluténos és a gluténmentes hozzávalók egy helyen való tárolását. Sajnos hiába használunk gluténmentes alapanyagokat, ha ezeket a szabályokat nem tartjuk be!
forrás: ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu

Nézd meg az általunk kedvelt gluténmentes recepteket

Megnézem

Hogy mi is a glutén?

A glutén (hivatalos szakkifejezéssel a sikér) két fehérje, a gliadin és a glutenin keveréke. A búza, a rozs és az árpa magjainak endospermiumában találhatók a keményítővel együtt. A gliadin és a glutenin a búzaszemek fehérjetartalmának kb. 80%-át teszi ki. Mivel vízben nem oldódnak, tisztíthatóak a keményítő kimosásával.

Egyes emberek érzékenyek a gluténra (lisztérzékenység) és ezért nem fogyaszthatják.
Bővebb információ itt: Wikipédia